Vill Du blir Fodervärd till en av våra Hästar?!
Översikt
här kan du se vilka häster du kan hyra
Namn   Ras Höjd Född

Om ledig

Bella sto Haflinger 148 1999 upptagen
Heidi sto Haflinger 148 2000 upptagen
Gina sto Haflinger 140 2005 upptagen
Sabrina sto Noriker 164 1996 upptagen
Elvira sto Noriker 163 1996 upptagen
Vulkan vallack Noriker 157 2007 Upptagen
Goliat vallack Noriker 120 2008 ledig för att lånas fr 15.August
Java stot Adenner 155 2004 upptagen

 

Ring, eller skicka ett E-mail, om du vill reservera en häst. Först till kvarn gäller!

 

Vi har Noriker och Adenner som drar vagnar och ridhästar mest Haflinger och av olika härstammning här i Värmland i Lesjöfors.

Ej Sommeruthyrning!

Uthyrningen gäller från ca 15 Augusti till slutet av Maj. Därefter finns det några veckor där vi kan komma muntligt överens, i regel börjar vi inte förrän semestertiden infaller, dvs runt midsommar.

Ni betalar en engångssumma för 9 månader på 3000 för hästarna. I Priset inkluderar er försäkring som är likvärdig med en A1 försäkring, det är en poolförsäkring inom företaget, men som strikt följer Agrias regler och villkor. Självrisken är dock bara 1500:-
Om hästen måste avlivas till följd av en olyckshändelse, är Ni fråntagna allt ekonomiskt ansvar enligt kontrakt.

Priset inkluderar även hästens utrustning.

Efter maj ta vi ut våran ordinarie hyra som är per vecka 2500:-kr som vi även debetera automatisk om hästen inte lämnas tillbaka i tid.

Villkor är att Ni ska hämta och lämna hästen.

 

Tel 0855 925 044
MOB 0703 111 440

E-mail: px@ponyonly.net

 

Vi finns i nordöstra Värmland i Lönnhöjden i Lesjöfors!

Länk till våran Huvud Sida med våra Turisterbjudande

Körhäst Venja NSV född 1984 sto 158 cm har varit en ambitiös och trevlig dragare; Hon är tyvärr inte kvar hos oss

Dett var våran bästa draghäst och blev pensionerad med 25 år

Gina född den 16 Maj 2005. född den 16 Maj 2005. En snäll Haflinger som har gått som extra häst med häst och vagn. Hon är snäll och cool men ung dock inget problem med en person som våga bestämma eller ha erfarenhet. det gäller ju för alla hästar

De aktuella hästar som finns kvar utackorderas från och med nu - efter sommarens turistperiod till slutet av maj 2014 eventuellt till midsommar.

 

Hopi sto, blandning Missouri Foxtrotter och polsk Arab. ca 1.48 hög; lynne är typisk arab, snabb på foten och kan en hel del dressyr. Smart, lärsam och ärlig tjejhäst. Såld! 
Tillbaks till anslagstavla

Hur du hitta till oss?!

Ni kan antingen komma till oss via LESJÖFORS, FREDRIKSBERG eller VANSBRO
Kommer ni från LESJÖFORS hållet, skall ni fortsätta rakt genom samhället på väg 26. Efter ca 15 km kommer ni till avfarten Liljendal/OFORSEN. Svängvänster och åka genom Oforsen. Sväng här inte mot Liljendal!!! Fortsätt bara ca 2 km till ett backkrön med skylten Lönnhöjden och Neva 7km som pekar in mot vänster. Följ den och kör knappt 2 km (kör inte ända till Neva) till en gul skylt med röd rand mot Liljendal till vänster nu kör du bara 300 m till nästa brevlådan och sväng vänster upp till oss. Du är framme på varan gård Tjärn.
Kommer ni norrifrån:
från VANSBRO följer riksväg 26 i 45 km söderut så kommer man igenom
TYFORS eller kommer du via LUDVIKA via FREDRIKSBERG så kommer du fram vid riksväg 26 vid TYFORS, kör söderut. Fortsätt över bron vid Svartälven in till Värmland. Fortsätt på 26an ca 4 km till. Vid avfarten NEVA 9km sväng av till höger, kör på tills du passera skylten Lönnhöjden fortsätt till nästa skylten NEVA 7km och sväng där till höger 2 km till nästa krusväg till vänster. 200-300 m till första postlåda och en transformaterhus och till vänster. Du är framme Välkomna!

 

Oshibwa sto född 1996 blandning NSV-Arab/Miss.Foxtrotter En snäll och trevlig häst att rida på. Mjuk och känslig för hjälper. Hon är positiv till att lära sig nya saker och fattar snabbt. Hon söker en hästvan och duktig ryttare som kan utvecklas med henne. Kan lite grundläggande dressyr, och neckreining. Är inte hundra procents trafiksäker, då hon måste lita på sin ryttare för att tåla trafik.                                 såld 

Tillbaks till anslagstavla
                           Värde  10 000:-

Donna är såld!

 

 
Heidi, 145 och Haflingersto född 2000 i Tyskland. En mycket snäll och beskedlig liten häst som aldrig bråkar. Grundinriden och gör alltid sitt bästa. Trevlig och social. Den perfekta hästen för mor och dotter.                                                       

                                                                     värde 20 000
Bella, 146 Haflingersto född i Tyskland 1999 Hon är en och snäll. Väldigt social och trevlig. Bella var packhäst på våra ridturer tidigare och fungera nu mera som ridhäst, allrond, alert.
Tillbaks till anslagstavla

Romero NSV Bruks 1.55, vallack f 1997. En snäll och mysig kille som är trevlig att rida och köra. Blev körd mycket på sommarna. Lite envis när man ska lasta honom, men inte omöjligt, barnslig och ärlig häst. Mjuk och positiv att rida, med bekväma gångarter. Mycket riden. Social och snäll mot barn.  
Värde 25 000.                                                   Såld          

Tillbaks till anslagstavla

Anka är ca 150 hög. Hon köptes i höst 2004 från Tyskland. En häst för en person som ha ridit några år. Hon är snäll, fast behöver en van ryttare, hon kan få för sig att slippa undan om man är för ovan. En fritidshäst för att rida ute i Skog och mark, hon kan även köras.                                                               Såld
Tillbaks till anslagstavla                           Värde 25 000

Sabrina, ca 162 hög av rasen Noriker. Importerad från Österrike/Tirol. Används som draghäst, men är mycket snäll och lugn att rida på. En väldigt ärlig häst som tycker om att kela. Är dock väldigt stor och kraftig så hon behöver en fast och orädd hand. Viktbärande.     såld.
  
Tillbaks till anslagstavla                                                                  
                          T

Vulkan, 1,65 hög, f 2007; Noriker vallak, brukshästkille lugn karaktär. Han är nu en rutinerad kille både rid och körbar
Värde 40 000

Tillbaks till anslagstavla

Maja sto f 1995, 157 cm, Lettisk kallblod, mycket riden och körd. Trygg häst för någon som ha ridit 3 till 4 år. Hon är en bastant tjej, som behöver en fast, men vänlig, hand. Viktbärande. Värde 18 000.

Tillbaks till anslagstavla                                      Är såld

Elvira, 1,65 hög, f 1996; en Noriker importerad sommaren 2007 med sitt då 4 månader gammalt föl som heter Vulkan. 2008 födde hon ett nytt Hingsföl som heter Goliat. Hon är en tuktig tjej, och ha dragit vagn sen 2009 är även rolig att rida. Trevlig att umgås och det är fart på henne, men kontrollerbar utan tveka.
20 000


Tillbaks till anslagstavla                                 

;

Goliat, f 15 April 2008, 157 hög. Mamman är Elvira. Färgen är Tiger. Han är nu en rutinerad draghäst och är ridbar. Trevlig charaktär

Tillbaks till anslagstavla        värde 40 000

Ciera, 1,55 , sto, f 2003; Noriker av färgen Blåschimmel/Mohrenkopf för ridning. Hämtade henne själv från Linz i Österrike. En bestämd dam trixa gärna lite tills hon vet att det är inte hon som bestämmer. Hon är såld.

Tillbaks till anslagstavla        Värde 35 000

Java, f. 2004 sto, Adenner/ Brukshäst drar huvudsakligen Westernvagnar men tycker det är kul med ridutflykter. Trevlig att ha att göra med. Vill man låna henne över vintern så kan man vara lite tyngre utan att man behöver få dålig samvete.
Tillbaks till anslagstavla                          värde 30 000

Noriker, med färgen Tiger som är mest av Elmar linien, fast det finns fuxar, blacka, bruna och blåschimmlar också. Elmar linien är den ända som är också färgrelaterad. Vulkan och Rita är till salu