[index swedish]  [mer kanoter]

Kanot semester: Kanoter uthyres

6 dagars Kanotturer

                      
Svartälven gör verkligen själ för sitt namn och är bra för kanoting. Den har mörkt vatten och barrskogsklädda stränder. Svartälven rinner genom en genuin bergslagsnatur med malmförande berg och milsvida skogar en kanotfärd som blir minnesvärd. Känslan av vildmark bryts endast ibland av några torp, byar eller enstaka brukssamhällen. Där ni sätter i era kanoter vid källsjöarna ett par mil norr om Tyfors i Dalarna och ner till Skagern, så är den totala längden 220 km. Men våran kanotled är kortare, anpassad för en 6 dagars kanotäventyr. Från isättningsplatsen vid Dalarnas länsgräns till Skaggern är fallhöjden ca. 140 m. Svartälven har som kanotled mycket fina kvaliteter och paddlingen sker genom ödesmarker, storslagna bergslagssjöar och vackra kulturbyggder. Svårigheter ur paddelteknisk synpunkt uppstår främst vid hårt väder ute på öppna sjöar. Därför kan Svartälven klassas som ett lätt och förhållandvis riskfritt vatten för kanoter, avstressande där även familjer kan hänga på.

Det finns även en del rastplatser vid kanotleden som Filipstads kommun har iordningställt, tack till våran kommun.

Pris 1600:- Sek för 2 personer. I priset ingår flyttväst och paddlar. kanotsäck, tält, Trangiakök (T-sprit finns att köpa hos oss), kanotvagn; extra säten till barn kan hyras till en förmånlig pris.

Kanoten är 5.30 lång där 2 vuxna och en till två barn kan få plats vid montering av extra säten. Det är Alu - kanoter från Linders med märke Inca

Upphämtning 55 Sek/milen minst 2 kanot

Med Vänlig Hälsning  och en Trevlig Kanotsemester     

 Anmäl Dig här/kanotanmälningsform     Vi Ses!    

Svartälvens Kanot Express

E-mail: px@ponyonly.net

 

[index swedish]  [mer kanoter]