Danisch info  home swedish    index englisch   index german  anmälningssedel  map   history  Lägerskola     Konferenser  Lägerskolainfo

Ridning 6 dgr

för familjer, par, små grupper med fast boende utan ledare, kan dock hyras in

 

Genom orörd vildmark och tätvuxen skog, över berg och dal, sagolika myrmarker, sjöar, älvar och porlande bäckar. Aldrig kommer Du så nära naturen som under våra ridturer.

ERFAREN ARRANGÖR FÖR RIDTURER som vi arrangerade i 27 år

Idén att organisera vildmarksritter i Sverige fick vi efter att själva ha ridit med var sin häst och packhäst i USA. Pony Expressleden (därav namnet) är 320 mil lång och tog oss 4 månader att avverka. Resan gav oss inte bara en oförglömlig upplevelse utan också massor av erfarenheter och kunskap om "hästcamping".

HÄSTARNA
Det finns några Arabblandningar och stryktåliga Haflinger som är delvis uppfödda här på gården. Som Noriker (Noriker, kan användas för tyngre ryttare, annars är det vagnhästar). De är tåliga, starka, pigga och villiga. De är dessutom väldigt lättskötta och trevliga att ha att göra med.

UTAN FÄRDLEDARE
Det innebär att ni klara er själva, med karta, det handlar om fast boende, det finns markerade Ridstigar, Ridbana och lugna grusvägar i skogen som en alternativ. Vi har ju våra gamla lägerplatser kvar från vara tid där vi hade våra Vildmarksritter och även utrustning, småtält och även armetält. Vi kan leverar utrustning och mat dit.Och det behöver inte vara självklart att ni kommer att sova över på campingplatsen som tidigare.

Andra aktivitäter få ni del av om ni vill prova något annat nån dag
Vi har ju genom vara familjesemester, skolresor massa av utbud som mountainbikes, dressiner, knoter, klättergård som olika spel som man kan roa sig med. Det finns även en liten sjö med en rodboat och kanoter liggande där.Det finns även fiskemöjlighet och badmöjligheti i våran lilla Tjärn med 25 meters djup eller de angränsande sjöar i 10 km radie med 10 sjöar. Ni borde inte få tråkigt *det är en gratis tillägg!!

 

FÄRDLEDARE och GRUPPEN NY
Ni kan hyra extra en Färdledare
Om ni hyr en färdledarna hjälper han er rund, leda er genom skogen från sjö till sjö, instruera er, sen är det meningen att ni kan klarar er själva, som vi gjorde engång genom USA. Vi finns i bakgrunden! Se vi att det inte funka, finns det alternativ.
Färdledaren innebär inte självklart att den kommer att sova över på campingplatsen ute i vildmarken med er, den kommer att leda er dock från plats till plats och se till att ni blir försörjd och att ni kan klara er med det all det praktiska. Vi kan även använda oss av so kallade Vägvisare, Tjejer med lokalt kännedom som inte har något ansvar als. Dem leda er jedligen från plats till plats. Ni är dock inte "ensam", dagens komunikation tillåta er kontakt med oss här hemma på gården om det behövs. Ni kommer ju lära känna varrann på provturen och första natta på gården. Sen är det meningen att ni jobba som ett team.

RIDVANA
Du kan vara nybörjare eller erfaren ryttare. Ni kan anpassar er individuellt i er grupp och eran önskemål och kunnande. 50% av sträckan få ni göra i skritt längs med stigar. På vägarna få ni travar och galopperar, dock med sans. Personer som är för osäkert och ovana få blir kvar på hemmaplan och öva på ridbanan, tills dem kan följa med på era utflykter.

ÅLDER
Minimiålder är 15 år, men kan du intyga att du är en erfaren ryttare eller har någon äldre med dig, kan du få följa med även om du är yngre. Under 18 år krävs målsmans tillstånd.

Ridvägar med gamla Rutten
Vi har sammanlagt 150 km ridsträcka med skogsvägar och stigar och ni få rider max 4 – 5 timmar varje dag, med det är någ tillräckligt. En vägvisare kan visar vägen mot hyra. Du kommer till oss en lördag på eftermiddag. Efter maten och genomgång kan ni göra en provritt på ridbanan, Fredag morgon efter frukost tar vi farväl från oss.

MATEN
Maten lagar ni tillsammans vid campingköket eller över den öppna elden som i den gemensamma köket på kvällen . I priset ingår middag ankomstdagen, frukost, lunch och middag de dagar ni rider här samt frukost på avresedagen. Det är inget service! Förutom 3 färdiglagade måltider denna veckan. En påfylld kylskåp som matförråd är till förfogande förutom 3 lagade måltider från oss. Väljer ni bort varan försörjningsprogram spara man bara 10%

Efterfrågan har varit mer och mer att rida ensam "utan oss".. Även har det blivit en kostnadsfråga idag och det är ingen av färdledaren som vill "jobba tyngnet rund" Vi kan därimot inte höjer priserna. Fast ledare kan vara under 18.

En dagshyra för en ledare är mellan 300 till 500 Skr/dag.

 

INTE BARA "HÄSTÅKNING"

Under hela färden sköter du "din" egen häst. Du får också insikt i persedelvård. Och efter en vecka kan vi lova dig att du har ökat dina kunskaper ordentligt vad det gäller terrängridning och hästar. Du lever ett hästliv.

Även stora möjligheter till fiske och fotografering finns. Sol och bad bjuds.

Vid 6 dagars arangemang:

15% RABATT TILL ALLA TONÅRINGAR under 15år i sällskap med en vuxen

Vi ger minderåriga rejält med rabatt. Vid bokning av hela grupper blir det dock högst 15 %.

VÄLKOMMEN TILL PONY EXPRESS

Är du friluftsmänniska, tycker om djur och natur och trevlig samvaro med andra människor kan vi lova dig en oförglömlig vecka. För ytterligare information, ring!

Anmälningssedeln Prislista/Anmälan

E-mail px@ponyonly.net

Tel 08 559 250 44 – 350 25 , Mob 070 3111 440         

Danisch info  home swedish    index englisch   index german  anmälningssedel  map   history  Lägerskola     Konferenser  Lägerskolainfo